torsdag 13 september 2012

En god start på dagen


Då jag inte är någon morgonmänniska, och helst både snoozar och duschar längre än jag borde på morgonen, så brukar frukosten få lida. Jag äter ALLTID frukost, det tummas inte på, men den får allt som oftast avklaras snabbt som bara den!
Då är en tallrik fil med müsli en perfekt lösning och frukosten är serverad och uppäten på fem röda. 

Min hemmagjorda müsli är krispig, lite lagom söt och full med nyttiga fröer, nötter och torkad frukt. 
Komplettera med färsk frukt eller bär, så har du en riktig vitaminbomb på bordet!


Frukostmüsli

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1,5 tsk kanel

1/2 dl solrosolja
1 dl flytande honung
2 dl vatten

2 dl russin, torkade aprikoser, torkade dadlar

Blanda alla torra ingredienser för sig. 
Blanda alla blöta ingredienser för sig.
Rör ihop alltsammans (vänta med frukten!).

Strö ut blandningen på två bakplåtspappersklädda formar och rosta müslin i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. 
Rör om var 3:e minut, så att inget bränns.

Låt müslin svalna och klipp den torkade frukten i mindre bitar. Blanda ihop allt och förvara i en stor lufttät burk. 



God morgon!

Inga kommentarer: