söndag 14 november 2010

Jamie's Italian

En fantastisk lördagskväll spenderades med härliga vänner på Jamie Olivers italienska restaurang i Oxford. Jamie's senaste satsning är just italiensk mat, och det gör "han" förträffligt bra! (Självaste Jamie var ju inte där, så det var personalen på plats som ska ha äran.)

Bilderna i kollaget kommer ifrån jamieoliver.com.

Stället är så populärt så vi fick stå i kö en stund innan vi fick komma in i den härligt rustika restaurangen.  Stolarna är knallröda Tolix-stolar, borden bastanta, härligt slitna träbord och överallt står hyllor med linneservetter, konserver, färska grönsaker, bestick och självklart högar med Jamie's böcker. Här och var står dessutom stora, riktigt gamla 'skärbrädor' - gigantiska träklossar på ben som personalen skär bröd och förbereder smårätter på. Maten serveras läckert och innovativt upplagt i glasburkar, keramikskålar, på omaka jättetallrikar, träplankor och oblekt, vaxat papper. 

Kvällens förträffliga sällskap runt ett maffigt träbord.

Med tanke på att det är herr Olivers restaurang, och han driver det här konceptet på många av sina restauranger i Storbritannien, är det säkert inget unikt, utan mycket troligt massproducerat, men det struntar jag i! Atmosfären var helt perfekt, maten och vinet likaså! Det enda som grymtades lite över under kvällen var vår servitris nonchalanta uppförande, som mer passade i en skolmatsal än på en populär restaurang. 

Min käre make och jag.

Linda med sin vackert presenterade anti-pasti, en South Coast Seafood on Ice.

Så enkelt och rustikt. Artisan Meat Board - inget tjafs - och det funkar!

Industrikänsla med delar ur menyn skrivet på griffeltavlor, tegelväggar och stallampor.



Köket hade för längesedan stängt när vi många rätter senare druckit upp kaffet, tömt desserttallrikarna och glasen med dessertvin. Mätta, belåtna och skrattandes lämnade vi restaurangen och vandrade vidare i den regniga höstnatten. 

3 kommentarer:

Anna sa...

Åh, det både låter och ser alldeles strålande ut!
Men, har Simon glasögon? Eller är dom från hans Waldo framträdande?
Kram om

Emmapemma sa...

Så vackert du skriver systern min. Och va fin din blogg är! Allt som solen rör vid...förlåt, allt som sara rör vid blir till guld och glädje för andra. Puss

Anonym sa...

Men ... vem har tagit alla bilderna från ramarna??