söndag 30 januari 2011

Vårtecken i Oxfordshire



Fredagens lunch åt vi på Vaults & Garden Café, som ligger i ett gammalt kyrkvalv under St Mary's Church mitt i centrala Oxford. Antigen kan man sitta inne i valvet, eller utomhus i en underbar trädgård, precis vid Radcliffe Camera. Här odlar man dessutom rosmarin, timjan, mynta, salvia och andra örter som man smaksätter sina maträtter och bakverk med. Dessvärre var det fortfarande lite för kallt för att sitta ute, så vi bestämde oss för att värma oss inne i valvet med en ljuvligt smakfull och krämig 'Organic, locally grown, honey roasted parsnip soup with artisan bread'. 


 Vaults & Gardens vision är att servera mat som är tillagad på råvaror från lokala bönder. Dessutom ser de till att så mycket som möjligt är antingen fair trade eller ekologiskt. De beskriver sin mat som smakfull, opretentiös, hälsosam och av god kvalitet. Jag kan bara hålla med! Att de dessutom har riktigt trevliga priser OCH världens godaste Hot spiced appeljuice gör det inte till ett värre ställe!


När vi mätta, varma och belåtna lämnade caféet, fick vi till vår förtjusning dessutom se årets första vårtecken. I caféets trädgård fanns en buske med små, små rosa och vita blommor som verkligen lös upp i den gråa vinterluften. 
Våren ÄR snart här!


Nu skiner dessutom solen och vi ska ut och ta vår första löprunda 
i Christchurch Meadows!

PS. Nyss hemkomna från löpturen. Parken var full med joggare och familjer ute på söndagspromenad, och inte undra på, det är nämligen 3 plusgrader, vindstilla, ljuvligt värmande solsken och späda snödroppar kikade upp här och var. Lycka!

3 kommentarer:

Emmapemma sa...

Man blir lite sugen på att komma coh hälsa på...men jag vet inte riktigt när det skulle kunna bli av. Kanske får ta en sväng till oxford en annan gång.

Emmapemma sa...

En höstsväng till Oxford kanske det kan bli. när löven blivit röda och solen fortfarande värmer i nacken.

Anna sa...

Hej darling! Jamenvisst är skorna underbara! Och bra ni är som inte fuskar. ;) Så får ni njuta lite längre! :)