söndag 27 februari 2011

Lördagsmys

På grund av en tråkig förkylning och generellt trötta makar Qvint fick lördag kväll spenderas på vårt lilla studentrum. Det är verkligen litet; säng, två skrivbord, två fåtöljer, kylskåp och tvätthörna ryms alltihop inom fyra väggar och vi har ungefär 16 kvadratmeter att röra oss på. Dessutom består vår enda belysning av två lysrör i taket och en skrivbordslampa, och inte får man tända ljus - inte världens mysigaste rum alltså! Men vi har nog gjort det så mysigt det går, och kommer verkligen att uppskatta vår lägenhet i Sverige när vi kommer hem! När vi lämnade Sverige tyckte vi att två rum och kök var lite i underkant, men när vi var hemma på jullov tyckte vi helt plötsligt att vi hade hur mycket plats som helst! Allt är relativt antar jag!

Vi korkade iallafall upp en Valpolicella och mixade ihop en egen pesto som vi rörde ner i kokt spagetti, och gjorde en riktigt fräsch tomatsallad med sötmandel, basilika, citronzest och mozarellaost. 


 Fram på småtimmarna bestämde vi att vi nog fick ha lite dessert också, så av saker vi tursamt nog hade i skafferiet kokade vi ihop en ljuvlig chokladfondue och doppade söta jordgubbar i, som balsam för själen (och magen antagligen)!


Inga kommentarer: