onsdag 14 september 2011

Tjuvtitt

Svartmålad furu och grå betong visade sig passa riktigt fint ihop!


Wohoo! Ett soffbord är äntligen klart! 

Ett identiskt soffbord till är i tillverkningsprocessen och tanken är att de tillsammans med våran nybeställda soffa ska utgöra vårt nya soffmöblemang. 
Istället för att göra ett stort soffbord hade jag en idé att man kunde göra två mindre istället, både för att kunna möblera om lite lättare, och även för att faktiskt kunna hantera bordet över huvudtaget. En sån där liten betongpjäs väger nämligen 25 kilo!

Vi är otroligt nöjda båda två med hur det första bordet blev, och det ska bli riktigt spännande att se hur de båda borden passar ihop med soffan, när den nu behagar komma. Tyvärr är ju det där med möbler ingen snabb affär precis! Först tog det oss fyra veckor att överhuvudtaget hitta ett tyg som fortfarande fanns i sortimentet OCH som vi gillade båda två, och nu kommer det att ta mellan fyra och åtta (suck!) veckor till innan den faktiskt är färdigbyggd och levererad. Men, det är verkligen ingen mening att klaga, soffan kommer inte snabbare för det. 




Bakom bordet står fem nyinramade tavlor med grönsaksmotiv. Motiven hittade jag i Oxford, och suktade efter många gånger innan jag allra sista dagen i England, efter examen, stegade in och köpte dom. De fick som tur var plats i bagaget. De får stå på golvet och vänta dom med på att soffan fått sin placering i rummet.  

Nej, nu ska vi upp i verkstan på vinden och fixa lite till, nästa bord ska ju göras klart!
Ha en fin kväll!
/Sara

2 kommentarer:

Berit sa...

Fantastiskt snyggt, ni är så fiffiga!!

Laila och Nils i Åstorp sa...

Jättesnyggt! Fantastisk fin hemsida du har. Vi följer den med stort intresse!