söndag 3 juli 2011

2nd hand

Silverbestick - ärvda, gåvor och fyndi en glasburk blir ett vackert blickfång.
I bakgrunden står vårt hemmasnickrade vitrinskåp.


Jag väljer ofta att handla både prylar till hemmet, accessoarer och ibland även kläder på ställen där jag vet att pengarna går till välgörande ändamål. Många second hand-butiker (inte alla!) ger sitt överskott till olika hjälpinsatser och sociala projekt där de till exempel når människor som har det sämre ställt än du och jag. Blir man sen inte nöjd med sitt köp, så kan man alltid lämna tillbaka det, och så har man skänkt några tjugolappar till ett gott ändamål, och butiken kan få in dubbelt för den prylen när de säljer den igen.

I vår hall står en praktisk pall med förvaring,
gjord av en gammal kexlåda.

En second hand-butik är en guldgruva för att hitta pysselprojekt, man måste bara se potentialen i tingen. En trälåda kan till exempel bli en snygg pall med lock och sittdyna, tyget från en gardin en tjusig kjol, gamla bestick ett vackert stilleben i en glasburk, ett gammalt fönsterpar grunden till ett vitrinskåp och en gammal innerdörr kan bli en urtjusig sänggavel. Med lite målarfärg och skaparglädje kan dessutom vilken gammal tråkig möbel som helst få nytt liv. 

Vår sänggavel är en gammal dörr, köpt på Hus till Hus i Alingsås.
Jag kom just hem från jobbet, där vi rinner bort i värmen. Nu blir det en ledig eftermiddag innehållande kaffe med grannen, en löptur och lite måleriarbete. Allt för att det är roligt!

Ha det gott! 
/Sara


1 kommentar:

Josefin Roos sa...

Himla fint inlägg! Håller helt med i att de riktiga guldgruvorna för kreativt tänkande är second handbutikerna!