måndag 22 augusti 2011

Njutbart och nyttigt



Efter allt det goda helgen bjöd på fick det minsann bli något nyttigt till kaffet idag: glass!
Glass är väl inte nyttigt, säger du. Joho, säger jag! 

Ja, iallafall om man gör den här sortens glass. Den är både proteinrik, fettförbrännande och antioxidantrik. Dessutom är den otroligt god! Låter det lockande? Då tycker jag att du ska prova det här:


Bär och kesellaglass
2 portioner

1 dl vaniljkesella
2-3 dl frusna bär - Hallon och björnbär är toppen, men det funkar även att blanda i blåbär

Mixa vaniljkesella och frusna bär till en jämn glassmassa. Skulle den vara för lös kan du fördela i portionsskålar och ställa in i frysen en stund, annars är det bara att hugga in direkt! Smarrigt och helt tillåtet att ta lite till av!

2 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Det där verkar smaskigt! Perfekt att man dessutom inte behöver glassmaskin :)

Josefin Roos sa...

Det verkar farligt smarrigt!

För att länka inom bloggen med bilderna trycker du på "link within" loggan bredvid bildraden. Då kommer du till en hemsida och sen är det bara att följa instruktionerna.

Kraaam