torsdag 28 juli 2011

Sommarsallad



Det är väl ingen som vill stå i köket hela kvällen när det är över 25 grader utomhus!? Då blir det en otroligt snabb och fräsch sallad till middag.  Den här, som är vår favorit innehåller både lite sött och salt, lite kallt och lite varmt och behöver verkligen ingen dressing alls! 
Receptet, det kommer här:


Qvintarnas favoritsallad

Pumpakärnor
Salt

Bacon i skivor

Småbladig sallad (maché, ruccola, plocksallad, mangold)
Avocado
Nektarin
Cocktailtomater i härliga färger och former
Rödlök
Mozarellaost


Börja med att rosta pumpakärnorna med lite salt i en stekpanna, lägg dem åt sidan. Knaperstek baconskivorna i samma panna (blir mindre disk då) och lägg dem på ett hushållspapper för att bli av med överflödigt fett. 
Skölj salladsbladen och slunga bort vattnet. Lägg upp på ett stort fat. 
Skär avocado, nektarin, tomater och rödlök i mindre bitar och strö över salladen.
Riv mozarellaosten i mindre bitar med fingrarna och fördela osten över salladen. Avsluta med att lägga på bacon och pumpakärnor. Klart!


Salladen serverades idag med ett jättegott knäckebröd från Gränna Knäcke (Tack Ida och Marcus!) och kronärtkockscréme. Receptet på den hittar du HÄR.


Nu blir det ännu en löprunda i sommarvärmen. Vi har blivit riktiga hurtbullar vi! 
Hoppas ni också har en fantastisk kväll!
/Sara

3 kommentarer:

Anna sa...

Slunga? Med en ... salladsslunga? Övertygad, at last?

Saras Qvintessentials sa...

Nej, nej! Slunga sallad kan man göra i en handduk, i ett durkslag eller med händerna, det behövs ingen salladsslunga till det!

Hanna sa...

Supergod sallad! Har gjort den ett flertal gånger sedan jag såg receptet, beroendeframkallande? :)