Färgglada, krispiga, solmogna primörer .. |
.. och mina inlagda, sötsyrliga, lättorkade cocktailtomater .. |
.. blir en snabb och smarrig lunch tillsammans med gnocci, mozarella och skogschampinjoner |
Gnocci med primörer
Gnocci
Sparris
Lättorkade cocktailtomater (finns beskrivning på här)
Skogschampinjoner
Gul, röd eller vårlök
Mozarellaost
Parmesan
Koka gnoccin enligt förpackningen (eller gör egen när du har tid, det är mycket godare). Vill du, kan du förvälla sparrisen en liten stund i samma vatten.
Skär sparris, svamp, lök och mozarellaost i munsbitar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja, och fräs svamp och lök en liten stund. Lägg sen i den avrunna gnoccin och kör några varv på salt- och pepparkvarnarna. Ha till slut i sparris, tomater och mozarellaosten. Lägg upp på tallrik och riv över lite parmesanost.
Åh, en sån fredag! Solen skiner och det är alldeles underbart ljuvligt väder! Temperaturen har tickat stadigt uppåt under förmiddagen och ligger nu på 23.8 grader enligt min termometer. Hur den stämmer med SMHI kan jag inte svara för, men gott är det!
Efter lunch blir det en promenad med en fin vän och jag önskar er ett verkligt fint slut på veckan och start på helgen,
Sara
1 kommentar:
Testade hemma med mycket uppskattat resultat, kompletterade med knaperstekt bacon, mycket gott! Tack för tipset!
Skicka en kommentar