torsdag 27 oktober 2011

Chevre Chaud med Päronsallad

Chevregratinerade surdegsbröd med en fräsch sallad blir en god lunch

En av mina absoluta favoriträtter är chevre chaud, en klassisk rätt som allt som oftast består av en getostgratinerad brödskiva. Det finns massor med olika recept och varianter, jag gratinerar gärna min med honung, någon färsk ört, olivolja och nötter. En fräsch sallad på det och lyxlunchen är ett faktum!


Chevre Chaud 
Skivor av Surdegsbröd/Lantbröd/Ciabatta
Getost i skivor
Pecannötter
Färsk timjan/basilika
Flytande honung
Olivolja
Nymalen svartpeppar
Flingsalt


Sätt ugnen på 220°. Gnugga lite olivolja på båda sidor av det skivade brödet och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Lägg getosten på bröden, ringla över lite honung, lägg på färska örter, pecannötter och smaksätt med salt och peppar. Gratinera några minuter i ugnen tills osten bubblar och det har fått fin färg. Men passa noga så att honungen inte bränns! Servera nygratinerad med päronsalladen.


Päronsallad
Färsk spenat
Päron, gärna en hård sort
Cocktailtomater
Inlagda oliver
Olivolja
Salt och peppar


Skölj och skär grönsaker och frukt i bitar och lägg vackert på en tallrik. Ringla över olivoljan och krydda lite med nymalen svartpeppar och flingsalt.



Tips: Rosta gärna några extra pecannötter vid sidan om brödskivorna i ugnen och lägg på salladen.

Bon Appétit!

2 kommentarer:

Malin på pastill.nu sa...

Åh, låter som typiska fröken Pyssel-rätter :-D Älskar getost!

Hildas hem - Sofia sa...

Åh fy farao vad gott! :)

Hoppas att du har en fin höstkväll!
Kram Sofia