Supergod både varm och kall! |
Nu har det nog varit tillräckligt med frostnätter för att de sista användbara äpplena ska ha plockats in.
Vi passade därför på att göra en ny sats med äppelmust på våra sista äpplen.
Det visade sig nämligen att receptet jag tidigare gett er på Hot Spiced Appeljuice faktiskt är ett recept på hur man gör egen Äppelmust! Man gör helt enkelt must genom att råsaftcentrifugera/färskpressa äpplena och sen värmer man saften till 80°. Lätt som en plätt! Om man dessutom tillsätter lite kryddor och låter dem sjuda med får musten en god, höstig smak. Precis som på Kiviks musteri! Receptet på min must hittar du återigen om du klickar HÄR!
Tips: Istället för att sätta etiketter på flaskorna klippte jag ut äpplen i röd filt och sydde på blad i grön filt som jag band runt flaskhalsen. Det blev mycket dekorativt!
Hoppas solen skiner även på er! Allt gott i höstkylan!
/Sara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar