onsdag 5 oktober 2011

En nygammal favorit i repris

Passionscurd och marängpaj sitter inte fel tillsammans med en latte
ur en vacker Green Gate-mugg!

När regnet och vinden piskar mot fönstret tänker jag tillbaka på den fantastiska helgen vi fick! Det blev visst en riktigt varm bonushelg med sol och 20°. Man kan verkligen inte kalla det för sommar när det ju faktiskt är oktober, men en ljuvlig hösthelg var det minsann!

Kanelbullsfesten och Ljus i Alingsås-vandringen blev otroligt lyckad och bullarna var mycket uppskattade då de serverades rykande varma, direkt från ugnen. 
Lördagen bjöd sen, som sagt, på fantastiskt väder och vi och många med oss valde att intaga eftermiddagsfikat på härliga Nygrens Cafés uteservering på Drottninggatan i Alingsås. Eftermiddagssolen värmde gott där vi satt och fnittrade och njöt tillsammans med både gråsparvar och en liten domherre i äppelträdet bredvid bordet.

Mitt på innergården står ett litet äppelträd
som uppskattas både av cafégäster
och av ett gäng små fåglar.

Te hör hösten till och extra lyx är det när
man får en hel kanna för sig själv!

Fast jag dricker kaffe såklart!
Vi satt på Nygrens tills solen gick nedanför hustaken, för att senare på kvällen återvända igen efter en fantastisk konsert med Solid Gospel, då Nygrens har kvällsöppet under Ljus i Alingsås. Det är inte dåligt med två besök på samma café, på samma dag. Ni kanske kan gissa att jag gillar stället? 

Ha en ljuvlig dag, kära ni!
/Sara

4 kommentarer:

Anna sa...

Så sitter man här på bussen i ett regnruskigt Göteborg och jag kan knappt förstå att detta underbara inträffade blott för några dagar sen!! Men d värmer både själen och hjärtat! :)

Hildas hem - Sofia sa...

Helgen var verkligen fantastisk!

Jag måste kolla in ljusen i år. Förra året lyckades vi missa det. Var det bra i år, tycker du?

Lotta sa...

Så frestande med gott fika och greengate mugg! I like. Kram lotta

Rebecca sa...

Vilka ljuvliga Bilder! Älskar den översta. Muggarna, tekannan, maränpajen! Åh så fint!